2009-07-13 16 瀏覽
記得上次寫呢間餐廳的食評已經差不多一年前, 一年後再次幫襯, 比多次機會佢, 睇下會唔會有進步!!??平日晚上8時多來到, 餐廳無咩人, 好多座位任君選擇, 記得上次食過麻麻地的海南雞飯同港式炒貴习後勁失望, 今次試下是日晚餐的海鮮喇沙($75), 包柚子蜜一杯, 尚有其他80幾蚊的晚餐可供選擇, 但最奇怪的係只有海鮮喇沙的晚報餐係唔送餐湯同麵包, 我唔係貪心, 只不過唔知點解咁小家同寒酸????????講番個海鮮喇沙, 色水像咖哩湯底咁黃, 心裡已涼了一截, 看來係黃薑粉下多了吧!!?? 佢有濃濃的椰香, 似係新加坡椰味重的派系, 但食落去則無咩味道, 香茅味同辣味亦不足, 仲要唔知點解有好多椰絲, 配上雪藏魚, 蝦等海鮮, 在香港食的喇沙沒有螄蚶亦不奇怪, 因為始終保持新鮮螄蚶係要好多工夫, 但連平宜的配料豆腐卜都無, 就真係唔知佢地想點?? 完全係水準以下的食品 !! 下次咪搞我啦!!埋單連加一$82.5, 價錢唔平, 只少以咁的價錢會食到好d的喇沙, 不過服務尚算幾好, 見佢地晚市做緊推廣, 食滿$150可以加$1送紅燒bb鴒, 食滿$200送紅豆冰, 而且可以同時享用, 但係

完全係水準以下的食品 !! 下次咪搞我啦!!

埋單連加一$82.5, 價錢唔平, 只少以咁的價錢會食到好d的喇沙, 不過服務尚算幾好, 見佢地晚市做緊推廣, 食滿$150可以加$1送紅燒bb鴒, 食滿$200送紅豆冰, 而且可以同時享用, 但係佢地的客人依然唔多, 加上食物水準唔高, 睇來離開佢地的結業已不遠了, 如果我下再來到愉景新城, 我會乖乖地去food court食, 因為無期望, 所以起碼唔會咁失望
.......!!