2009-08-26
原則上, 這不算一篇食評, 因為真係嬲到無食就走左。今天中午食lunch撞正落大雨, 沒有選擇下到了維苑食, 等卡位等左有10分鐘, 後來有一張, 入坐後正研究為何門口午市用粉筆寫既價錢跟細餐牌不同, 突然有一大滴水從天花降下我的頭上, 令我記起多個月前也曾中招, 沒料到一直沒有修理, 繼續等下個客人中頭獎。於是我們走去另一張坐, 點知都未坐低, 有個白頭亞叔走過黎話我地自己轉table, 有客人在等緊, 豈有此理, 我地原本已坐低, 因為滴水先轉table, 如果係要排先後, 無論如何都係我先過佢, 但係佢重話個客先過我地, 離晒!譜:滴水佢就隻字不提, 無sorry. 我同事都好嬲, 反問佢咁馳唔馳比番張table佢, 佢竟然重話"你都坐左啦"於是嬲到起身走人。我地知道一向依間維苑食物又唔得, 又無服務, 但今次係比零服務更惡劣, 直情係趕客。 我唔知依個白頭亞叔係老細定打工, 如果係打工, 希望佢老細見到依篇食評即炒依個白頭亞叔, 如果係老細, 希望佢快的關門大吉, 唔好阻住個位。