2020-11-04
以前成日食唯一米線,因為真係好好味。個湯底好濃,好惹味,即使係清湯都已經夠味,有時食少辣就更香。白蘿蔔係我自愛,好入味,但過咗7:30之後成日都賣晒另外一樣太夜會賣晒嘅嘢就係餃子,不過餃子皮其實好厚,雖然內餡好食。不過山左冠軍之後就好少嚟,因為始終唔baby friendly今次因工作又經過唯一米線,入咗去食個brunch照舊叫咗雞肉蘿蔔清湯米線,今次加咗火腿, $52好似貴咗。我叫咗少米線多芽菜,平時都仲有半碗米線,今次應該得返三四條,撈埋一堆芽菜唔知係佢輕手左定係點了。不過味道依然好,湯底濃,芽菜酸菜非常入味,蘿蔔唔使講,一貫夠淋同充滿湯嘅鮮味。反而幾條米線都太淋,略嫌咬口少咗。但咁嘅份量$52略嫌少貴。偶爾懷緬下過去都仲可以返嚟食嘅😛
但咁嘅份量$52略嫌少貴。偶爾懷緬下過去都仲可以返嚟食嘅😛