2018-06-04 300 瀏覽
元朗,唔熟,當然.... 我知道元朗有好多出色餐廳,於是問問元朗嘅朋友有咩好介紹。朋友問我想食咩,有咩要求,我話....第一,緊係冷氣要夠,依家好熱呀!第二,坐得舒適,唔好迫迫夾夾。第三,唔洗排隊,我習慣從來唔去排隊嘅餐廳食飯,時間寶貴。第四,當然要平啦,我窮嘛! ~~>_<~~其他無咩要求,食咩都無所謂。於是朋友推介我去校長燒肉。朋友果然無介紹錯,我嘅要求全部達標。朋友話食過覺得唔錯,咁我又食吓睇吓點先?首先吸引我嘅係人參雞湯,吸引我嘅原因係 ,經驗話俾我知,如果哩類燒肉放題熱食都唔錯的話,其他食品都唔會差得去邊。我自己好熱,以為人參湯又好熱,點知唔係想像中咁熱喎,相信餐廳都明白太熱嘅湯會令客人辛苦,真窩心。人參湯淆到d雞骨冧哂,唔錯。經過飲品雪櫃,提供嘅飲品選擇不少,好過好多旺角放題只得可樂。不過d香港人好鬼無手尾,打開完雪櫃門又唔閂門,好鬼自私!燒烤食品方面,我留意到d豬扒,牛仔骨,一字骨得燒烤食物,都切得好好睇睇,有d放題切到d燒烤食物溶溶爛爛,校長燒肉無哩個問題。每款食材都醃得唔錯,牛仔骨無醃,所以有其他醬汁提供。其實.... 壽司,魚生,雪糕等等好多野都想食
朋友問我想食咩,有咩要求,我話....
第一,緊係冷氣要夠,依家好熱呀!
第二,坐得舒適,唔好迫迫夾夾。
第三,唔洗排隊,我習慣從來唔去排隊嘅餐廳食飯,時間寶貴。
第四,當然要平啦,我窮嘛! ~~>_<~~
其他無咩要求,食咩都無所謂。
於是朋友推介我去校長燒肉。
朋友果然無介紹錯,我嘅要求全部達標。
朋友話食過覺得唔錯,咁我又食吓睇吓點先?
人參湯淆到d雞骨冧哂,唔錯。
不過d香港人好鬼無手尾,打開完雪櫃門又唔閂門,好鬼自私!
每款食材都醃得唔錯,牛仔骨無醃,所以有其他醬汁提供。
其實.... 壽司,魚生,雪糕等等好多野都想食,但個肚已經無位俾我食!
下次再黎過。