2012-11-25
之前係沙田分店試過下午茶~覺得食物好唔錯之後見青衣城有分店..重陽節當日同另一半去試下點知果次真係難忘~除左人多到不得了之外..服務員人手根本都唔足夠~好多時見食客揚手好耐都無人理而食物水準方面..果日另一半叫牛腩撈麵..我要叉燒飯點知兩者水準差好遠~的確..依間食店既麵係有水準~但飯類就唔多掂囉由其d叉燒..食完果次之後~差d以後都提唔起唔想再食叉燒(佢個叉燒..果次用豬林肉去整~而唔係用梅頭~肉質差..色水味道亦唔夠)~~~~~~~~~~~"譽居"..同早期既某食店形式上其實差不多不過依間..茶錢仲要另外收~每位客人$2$2並唔係多..但以依類食店黎講一向都無收ma同埋..既然收得茶錢~質素應該好返少少囉(完全無茶味)另一半既"及第粥"..粥底好較綿~豬什都足料~熟度剛好"燒鵝腸粉"腸粉皮肉眼望已經知唔算滑..但就夠軟薄用燒鵝餡幾特別~惹味度大增今次醒啦..我都係叫個"雲吞麵"穩陣d雖然見隔離檯d"叉燒飯"~比我上次食既靚但真係已經無晒信心~一定唔會再試囉麵質好爽口彈牙~雲吞餡用熟蝦~口感無爽彈感覺但都算唔錯~整體食物ok..服務普通~始終覺得人手唔夠
之後見青衣城有分店..重陽節當日同另一半去試下
點知果次真係難忘~除左人多到不得了之外..
服務員人手根本都唔足夠~好多時見食客揚手好耐都無人理
而食物水準方面..果日另一半叫牛腩撈麵..我要叉燒飯
由其d叉燒..食完果次之後~差d以後都提唔起唔想再食叉燒
~~~~~~~~~~~
"譽居"..同早期既某食店形式上其實差不多
不過依間..茶錢仲要另外收~每位客人$2
$2並唔係多..但以依類食店黎講一向都無收ma
同埋..既然收得茶錢~質素應該好返少少囉(完全無茶味) 另一半既"及第粥"..粥底好較綿~豬什都足料~熟度剛好 "燒鵝腸粉" 腸粉皮肉眼望已經知唔算滑..但就夠軟薄
用燒鵝餡幾特別~惹味度大增 今次醒啦..我都係叫個"雲吞麵"穩陣d
雖然見隔離檯d"叉燒飯"~比我上次食既靚
但真係已經無晒信心~一定唔會再試囉 麵質好爽口彈牙~雲吞餡用熟蝦~口感無爽彈感覺
但都算唔錯~整體食物ok..服務普通~始終覺得人手唔夠