2019-03-07
前兩日經過無意中發現一間隱世日本料理店,門面完全唔似餐廳,無放餐牌岀黎,仲要係商場既角位,身為日本壽司吃貨既我梗係要試一試下😊於是book左lunch黎先試下師傅既手藝☺️入到去感覺唔大,環境好清靜,應該幾適合傾計慢慢坐。午餐選擇都幾多,有刺身、壽司、銀雪魚西京燒等⋯⋯一黎我就問雜錦壽司有幾多件同有咩壽司,侍應話有11件有拖羅有海膽,所以我諗都唔諗就叫壽司。先黎巴拿馬火腿沙津:火腿唔太咸,沙津菜好新鮮👍🏻麵豉湯:正常無咩特別到主角壽司:上枱個陣我眼到突晒,呢個價錢有咩理由會有三文魚,我食過咁多間價錢差唔多既日本料理從未見會拎三文魚上枱俾客食。另外『說好的拖羅呢?』無介紹邊件係咩壽司,要我問先話係明太子。全部魚生薄切。池魚:無鮮味👎🏻👎🏻蝦:唔大唔細味道一般👎🏻帶子:雪過頭太凍太硬👎🏻海膽:第一啖先就咁試少少味,『苦』既👎🏻👎🏻👎🏻最後我留番件三文魚同海膽俾佢,呢啲質素同某連鎖高幹線運輸帶壽司鋪差唔多,但價錢高人三倍😾😾成餐最好食係個甜品,袖子雪吧對呢間好失望,完全貨不對辦,我決定永不錄用😾👎🏻
於是book左lunch黎先試下師傅既手藝☺️
入到去感覺唔大,環境好清靜,應該幾適合傾計慢慢坐。
先黎巴拿馬火腿沙津:火腿唔太咸,沙津菜好新鮮👍🏻 麵豉湯:正常無咩特別 到主角 壽司:上枱個陣我眼到突晒,呢個價錢有咩理由會有三文魚,我食過咁多間價錢差唔多既日本料理從未見會拎三文魚上枱俾客食。
另外『說好的拖羅呢?』
無介紹邊件係咩壽司,要我問先話係明太子。
全部魚生薄切。
池魚:無鮮味👎🏻👎🏻
蝦:唔大唔細味道一般👎🏻
帶子:雪過頭太凍太硬👎🏻
海膽:第一啖先就咁試少少味,『苦』既👎🏻👎🏻👎🏻
成餐最好食係個 甜品,袖子雪吧
對呢間好失望,完全貨不對辦,我決定永不錄用😾👎🏻