預左有得玩Boardgame既cafe食物係好一般,只求有個地方朋友聚埋填飽個肚玩下笑下。事實係真係差到極致,唔明點解咁多好評,究竟打手何其多?基本資料:8人出席第一差,食物!有點套餐,亦有點單點食物,點餐詳情及評價如下:🤮🤮D2 自家製芝士雞柳長通粉 ($108)- 長通粉冇問題,不過不失,但個芝士雞柳係臭既!係臭嫁!🤢🤮大佬點搞啊,唔好食都算,要去到比難食仲差既情況,食物本身係壞左,點搞啊?!我地向餐廳反映番,餐廳話要唔要換,我地就話換D6。到今朝再計返啲數,發現所謂既換跟本就唔係換,只係當我地冇要到D2(事實係我本人食左兩條通粉加一小塊係口腔咬完係臭既隨之吐左出黎,然後即就向餐廳反映,成碟交番出去),重新落多個D6,最後收我地D6既價錢。D5 牛肝菌雜菌雞柳長通粉 ($128)- 正常普通,雖然唔值哩個價,但我計埋提供環境俾人玩,一人套餐價人地都要保本兼賺錢既。 D6 黑松露雜菌炒椰菜花碎 ($138)- 可以講係最正常,所有食物入面最唔出事既一款食物。因此,係D2臭既情況下,餐廳問要唔要換,我地就話換哩個。🤢🤢D7 金沙蝦鹹蛋意粉 ($138)- 哩個差評指係臭既奇怪既痛4人,

基本資料:8人出席

第一差,食物!

有點套餐,亦有點單點食物,點餐詳情及評價如下:

🤢🤢D7 金沙蝦鹹蛋意粉 ($138)- 哩個差評指係臭既奇怪既痛4人,唔係壞果隻臭,只係因人而異認為既臭,但其餘4人係指有蛋味有鹹蛋味,唔係臭,但依然奇怪。大家可以諗下究竟係幾奇怪先會8人再次同步意見,而睇番介紹哩個意粉係招牌菜,十萬個為什麼!

D9 香辣海蝦玫瑰奶油長通粉 ($148)- 正正常常,不過不失。

D10 特濃龍蝦汁海鮮意粉 ($148)- D6之後第二個最正常既,8人一致認為冇出事既。

🤯🤬H4 牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條 ($88)- 最後先上台既食物,由落單到上台應該超過30分鐘至1個鐘,係好熱既,但原來咁熱既背後係,成塊牛肉係燶既,媽啊!燶黑既情況絕對係冇可能出餐,但餐廳竟然照出,俾我地發現左要退,然後餐廳話漢堡可退,但配菜薯條已被我地食用,所以要收番薯條錢,我問佢要收幾多,職員出去商量完話收$35,當刻我聽到係$15,即刻話冇問題,但原來係我同另一人聽錯,唔係$15,係$35!配菜都要收番$35,即成個單點既40%,大家又可以諗下合唔唔理。

S7 黑松露薯條($66)- 一般,真係一般,可以揀,寧願食麥記薯條🍟。

跟餐熱檸檬蜂蜜x6 (跟餐配$40飲品)
單點熱檸檬蜂蜜($40)
單點茉莉花茶($65)

第二差,環境!

一眼睇落去,的確如其他人分享既環境相一樣,係咁美觀既,幾雅緻。但!有煙味,由7:30坐到11:00,逗留左係餐廳最左手邊既角落獨立房,成身煙臭味,衫、頭髮勁臭,究竟我地吸左幾多二手、三手煙!大家又可以諗下間cafe又發生話咩事。

第三,職員唔誠實!

D2換D6,哩個係換咩?毫無誠意!

主食漢堡出事要退,竟然要收番配菜錢,完全見唔到有想改善既心。由照舊幾燶到黑漆漆既漢堡上台果刻,就預左搏客人唔會發現,完全係欺騙手段!

最後,食物擺盤真係呃晒所有人,似係將心機放晒係整靚個食物。肉眼可見既好評既相的確幾好,正如餐廳既大環境,但金玉其外,敗絮其中!如果0分係最低分,我地8人一致覺得係負數!

最後既最後,有一半以上既人係當晚已經肚痛痾左,有朋友甚至第二日痾左兩三轉。

🤯🤬H4 牛肝菌雜菌芝心安格斯牛肉漢堡配薯條
🤮🤮D2 自家製芝士雞柳長通粉
2023-01-05
  • 冇野值得推薦,永久Black  List