2016-01-24 453 瀏覽
見到店名都知道是主打台灣食品,看看午餐牌,有鹽酥豬排,滷水拼盤等配肉燥飯,又有台灣牛肉麵,三杯雞等,價錢約$65-80,見未試過就一於試一下啦!首先男友叫左鹽酥豬排配肉燥飯餐,鹽酥味合格,豬排炸得不老,整體可以,肉燥醬份量剛足夠,每一粒飯都能被肉燥汁包住,但肉燥醬味道偏淡!不過不失。另外,由於我不太肚餓,都不知應該食咩的時候,看到餐牌有個台式常餐!有肉燥米粉,蘑菇奄列,鹽酥雞排,多士,即刻叫左!餐廳話米廿粉是新竹米粉,口感幼身爽口,即使浸湯好耐都好爽,奄列內有蘑菇,薯仔粒,洋蔥,好好味,配上多士食,很好!鹽酥雞排炸得不及豬排好,鹽味亦不夠,但肉質非常嫩滑,而且雞排很大塊,抵食。另外一題,餐廳的員工服務態度較差!黑面,大聲呼叫,完全不友善!

鹽酥豬排配肉燥飯
常餐