2018-10-29
本來book咗樓上嗰間舖,可惜無位,太肚餓嘅情況之下就去咗呢度食⋯之前嘅食評大家講過嘅我就唔多重複啦,依間野同以前嘅applegreen到底有什麼關係?以前嗰間好好食,價錢雖然唔係平,但係唔會覺得咁值得。現在呢一間,餐單設計上面好有問題。一定要逼人每人食一個主菜再加沙律吧。其他嘢基本上係「伯母」,連單點薯條嘅選擇都冇。我哋五人,一個未嚟到,堅持唔要每人一個主菜,跟住明明兩個staff默許左我哋可以去食沙律吧,之後又迫番我地叫個主菜,好奸。主角出場啦呢隻係女仔手咁細份一啖幾十蚊的牛。靭到發癲。所謂黑松露(味)嘅薯條,有啲濃咗嘅葉係底,睇錯咗以為黑松露,原來侍應表示係用松露油,難怪一啲松露味都冇。個豬ok but all my friends said not ok龍蝦汁,好濃嘅蝦汁,亦都唔係龍蝦,海鮮不太新鮮又係幾十蚊一啖嘅漢堡扒.. ok la仲叫咗其他嘢不過已經冇心機影啦。食開好嘢嘅朋友男仔之家唔夠飽。大家決定拎沙律腐皮,但係師兄之前聽到我哋話淨係鍾意沙律腐皮,飯前攞咗1 round之後一直都冇補充過。所以遲來的朋友都冇得試食。除咗呢個包比較好之後其他野都係廢嘅。勉強可以計埋好食就係
以前嗰間好好食,價錢雖然唔係平,但係唔會覺得咁值得。
主角出場啦
呢隻係女仔手
咁細份一啖幾十蚊的牛。靭到發癲。
龍蝦汁,好濃嘅蝦汁,亦都唔係龍蝦,海鮮不太新鮮
又係幾十蚊一啖嘅漢堡扒.. ok la
仲叫咗其他嘢不過已經冇心機影啦。
除咗呢個包比較好之後其他野都係廢嘅。
勉強可以計埋好食就係陪啲生冷沙律菜的蜜柑。
於是甜品當然唔會喺度食。