2023-05-25 191 瀏覽
見沙田開咗新嘅台式甜品店,見商場簡介話餐廳師傅係專程去台灣學藝,主打仙草同芋圓等台式甜品,身為煙靭控嘅我當然要去試下😜▫️招牌豆腐花 ($50) 3/5豆腐花食落幼滑,覺得唔夠甜嘅話可以自己加糖水。芋圓、地瓜圓同紫薯圓都幾煙韌,但係就冇乜味,都係食佢個口感。▫️焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包窩夫配3.6牛乳雪糕 ($88) 4/5牛乳雪糕奶味好重,同壽司郎嗰款牛奶雪糕味道相似,亦都可以免費轉比利時朱古力味,大家要轉嘅話記得先同店員講聲先自助落單。窩夫上枱嗰時仲暖暖地,外層食落好香脆,但係就做唔到內層酥軟濕潤外脆內軟嘅口感。面頭嘅黑糖麻糬軟糯煙靭,焦糖香蕉煎到金黃色,配埋雪糕一齊食都唔錯🤓食嗰時發生咗一段小插曲,店員唔小心倒瀉咗糖水,連埋我有4-5個人都比糖水彈到腳,但係店員竟然淨係掛住拖地,冇講過唔好意思或者問下我哋需唔需要紙巾😮‍💨自助落單再加咁嘅服務都要收加一服務費就有啲過分😅Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️性價比:⭐️⭐️⭐️

▫️招牌豆腐花 ($50) 3/5
招牌豆腐花

焦糖香蕉黑糖麻糬牛角包窩夫配3.6牛乳雪糕

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️