2018-12-29
襯住優惠過咗,急急腳去試下香港嘅喜茶有咩唔同,排咗半個鐘就俾到錢等攞野飲野食啦😗~店員預計廿分鐘攞到雞蛋仔,三十分鐘攞到野飲,實際都差唔多,唔差個五分鐘十分鐘啦。🍇多肉葡萄【當季限定】(綠妍)(少糖) $45多肉葡萄本身都有芝士嘅,芝士同大陸飲嘅冇咩分別,甜甜地咁。不過杯野飲都有少少令人失望,雖然成杯有好多果肉,基本上啖啖都有,茶同提子汁都mix得幾好,但係d果肉係酸嘅。平時飲液體同芝士嘅mixture會覺得好好味好幸福,但係今次果肉嘅酸味幾搶芝士嘅風頭。我唔expect提子係會咁酸。芝芝芒芒(少糖) $45有好多芒果肉,飲得出係用芒果汁黎整,芒果肉、芒果汁同茶混合都幾好幾match,味道好真,唔會覺得落咗好多糖漿。因為叫咗少糖,唔會太甜,岩岩好。不過芝士同液體唔太撈得埋,唯有分開飲。冰火雞蛋仔 $32就係將普通嘅雞蛋仔卷起中間放港式奶茶雪糕(單買:$19)。雞蛋仔係普通到不能再普通,甚至可以話整得唔太好食,有d部分係脆嘅,但係又唔係外脆內軟,裹面基本好滿又紥實,似waffle多過似雞蛋仔。奶茶雪糕嘅第一啖味道唔濃,再食就明顯食到茶同奶味,不過兩個味係分開嘅,茶味唔似港式奶茶用嘅茶,雪
🍇多肉葡萄【當季限定】(綠妍)(少糖) $45
芝芝芒芒(少糖) $45
冰火雞蛋仔 $32
就係將普通嘅雞蛋仔卷起中間放港式奶茶雪糕(單買:$19)。雞蛋仔係普通到不能再普通,甚至可以話整得唔太好食,有d部分係脆嘅,但係又唔係外脆內軟,裹面基本好滿又紥實,似waffle多過似雞蛋仔。奶茶雪糕嘅第一啖味道唔濃,再食就明顯食到茶同奶味,不過兩個味係分開嘅,茶味唔似港式奶茶用嘅茶,雪糕只係普通唔太幼滑嘅軟雪糕。
更多食評->ig @hkfoodtaster