2017-07-29 1479 瀏覽
朋友住响courtyard marriott,話附近有間Ramen好多人食。咁就去試下啦!排隊都係十分鐘。門口有個牌話今日仲剩返幾多碗拉麵,全部限量!我朋友叫左個醬油豚肉,我就叫個最貴$98的特盛叉燒糖心伊勢海老豚骨湯拉麵(辛)。點知,我個麵嚟到,同相完全唔一樣。首先你睇下menu點講個湯底先,但我碗麵個湯同朋友碗白色豚骨湯拉麵一樣色,又無雲吞,無辛的顏色。我問問侍應,佢去問師傅,我聽到師傅大聲話可能雲吞係個底到啦!加返d辣油就得啦!我試下朋友個碗又食下自己個碗,點解差不多味?我碗湯好少,麵好杰好淋一pat pat,我明明麵係揀適中,唔係軟囉!又話係龍蝦豬骨湯底,但係同個白色豚骨湯一樣味,只係多左辣油枱上邊都有同一味道嘅辣椒油!我做乜唔叫碗平d?食食下見到兩隻浸到爛晒嘅雲吞!又係難食到乜咁明明特盛話有四塊叉燒但我碗得三塊响石門,一碗$98的拉麵,真係叫好貴!仲難食到不知所謂!仲有個芝士大根餃子,你睇到相都想嘔!超級超級難食,一咬個皮就全部散,入面大根同肉都難食,得塊芝士食得入口。呢間係食過全世界最衰拉麵之一!
咁就去試下啦!
排隊都係十分鐘。
門口有個牌話今日仲剩返幾多碗拉麵,全部限量!

又話係龍蝦豬骨湯底,但係同個白色豚骨湯一樣味,只係多左辣油
枱上邊都有同一味道嘅辣椒油!我做乜唔叫碗平d?

食食下見到兩隻浸到爛晒嘅雲吞!又係難食到乜咁

明明特盛話有四塊叉燒但我碗得三塊

响石門,一碗$98的拉麵,真係叫好貴!仲難食到不知所謂!

呢間係食過全世界最衰拉麵之一!