2024-05-25
今日幫🐈⬛🐱貓貓美容扮靚整晏左,唯有落樓下沙田新城市開餐。食日本野都食到好悶,行過見到呢間餐廳就去試試。一去到不需等位,直入。刨完餐牌,基本寫得簡單清楚,大概係沙律,全日主食,意粉意飯,甜品及飲品,小試牛刀點幾款。紅石榴梳打POMEGRANATE LIME SODA $48賣相漂亮,紫紫紅紅,酸酸甜甜,清新解渴又解膩。涷鮮奶咖啡ICED LATTE $48,咖啡味濃厚 👍。煎牛排配焗蔬菜♡肉汁和香蒜青醬$192IRON GRILLED FLANK STEAK ,牛扒點了7成熟,牛肉味濃郁,口感滑又有質感,好味道,沾青醬正👍。粗薯條乾爽不油,好食。玉米笋、蕃茄仔和瓜都烤得好香👍令肉食加添營養。烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇TOM YUM GONG RISOTTO $188烤蝦大隻,入口彈牙,再配上清新醬汁,好鮮味,正。跟住試魷魚草菇飯,死啦💥👿飯咁多生米,入面都仲係白色,咬到好多硬心生米,食到沙沙聲🤮🤧。😡最搞笑既事發生💥💥禮貌地反映 (女侍應1) 碟飯係咪咁生同 咁硬心 ?佢去問完答係,但可以換過,然後攞走左我老公半碟飯去換。跟住另一個(女侍應2)攞住老公個半碟飯返黎話唔可以換,
一去到不需等位,直入。
賣相漂亮,紫紫紅紅,酸酸甜甜,清新解渴又解膩。
涷鮮奶咖啡ICED LATTE $48,咖啡味濃厚 👍。
煎牛排配焗蔬菜♡肉汁和香蒜青醬$192
牛肉味濃郁,口感滑又有質感,好味道,沾青醬正👍。
粗薯條乾爽不油,好食。
玉米笋、蕃茄仔和瓜都烤得好香👍令肉食加添營養。
烤大蝦冬蔭公意大利飯配魷魚&草菇
TOM YUM GONG RISOTTO $188
烤蝦大隻,入口彈牙,再配上清新醬汁,好鮮味,正。
😡最搞笑既事發生💥💥
禮貌地反映 (女侍應1) 碟飯係咪咁生同 咁硬心 ?
佢去問完答係,但可以換過,然後攞走左我老公半碟飯去換。
跟住另一個(女侍應2)攞住老公個半碟飯返黎話唔可以換,淨係可以攞入廚房整淋D,我話仲有半碟係我隻碟,然後將枱面我個半碟飯倒返埋一碟🤢想攞走去廚房再整淋。我有點奇怪即刻問佢食過再撈埋再整,有2個人口水會唔會有衛生問題😨?
佢答每次煮野都會清洗廚具🙈,然後將碟飯又攞走🫣你咁講😑我地都無所謂既,總知要煮熟既飯🤐,唔要食生米,反正都係我2公婆D口水啫。
唔夠一分鐘,佢地又再次攞返碟飯同我講廚房整唔到淋。咁我咪問佢咁想點處理 取消左佢定點,佢停左望住我,我見到碟飯俾佢地 攞來攞去 又咁又咁 都唔開胃啦😡😤。
然後佢又去另一邊同2個黑衫男人繼續研究,望來望去👹見到咁既情況 即刻舉手叫佢地黎直接對話解決啦。
男既埋黎就話意大利飯係咁,我老公就解釋話食落好多仲係生、未焗熟 、意大利米我都識煮……
我叫停老公唔好解釋,男既再堅持話意大利米係咁😒,佢繼續堅持但我已經無興趣同佢爭拗影響我心情,講句咁豪俾你,我地食唔到,叫佢攞走。
佢呢個時候終於好快答我唔使你豪就轉身走🙂↔️🙊
一分鐘後,侍應2黎話取消左個飯。成件事完結🥱🥱
好明白佢講,意大利飯有生米係好正常。
係生幾多問題,半生 同 全生 都好正常?
硬到客人咬落全部沙沙聲都唔可以投訴?
如果食到胃唔舒服 咁點算呀🥲
講左咁生 都堅持咁耐 唔想換 唔想取消🙈🙊👹
如果任何程度生米都正常,咪落單提醒客好多生米
,或直接備註係MENU, [食到生米正常現象]。
只係一碟飯攞來攞去 搞來搞去 都處理唔到,一早取消/換其他野 意粉?/再做一碟,處理方法好多囉🫨
原本唔需要寫咁多,但為左唔好抽絲剝繭咁抽黎講唔公平,唯有記錄低曬,實話實說。
原本質素好既一餐飯,搞到心情差曬!
😒服務😒就係咁囉👺👻
因為食主菜時已經點好了甜品,食左🥵一肚氣,
都唯有等埋 。一件事還一件事。
BUTLERY'S PANCAKE $108
厚班戟,蕉糖牛油,楓葉糖漿和水果
呢個招牌班戟即叫即做 食落無得輸,有空氣感軟軟,又充滿雞蛋香,配上忌廉水果。正👍。
見到D服務咁,可惜第一次食亦都唔會黎第2次。
返去睇返開飯食評,講態度👎都見到有幾遍,沒甚奇怪。
今時今日,咁好服務質素🫠🫢😮💨
❤️大家做生意既,應該深深明白待客之道的重要❤️
💛食物 🩷OK 💛 服務🩷勁👿👎👿一次過BYE 👹