2024-01-13
每次行過The One都會比呢間黑白主題嘅餐廳吸引到🔳同朋友食晚飯終於有機會嚟試一試🤩餐廳嘅裝修以法式宮廷風為主 亦用唔少花花同水晶裝飾💐到處都係打卡位📸令人感覺置身巴黎嘅歐洲小餐館⛲️✨️蟹肉忌廉汁扁意粉 $168分數:🌕🌕🌕🌕🌘見網上比較多人推介嘅係蟹肉扁意粉🍝一絲絲蟹肉融入意粉當中 食落啖啖都是滿滿嘅蟹肉🦀而忌廉汁嘅奶香味濃郁🥛令到意粉煮到相當掛汁☺️整體質素幾高質幾有誠意💓✨️西班牙黑毛豬鞍架 $248分數:🌕🌕🌕🌖🌑黑毛豬鞍預先切成一片片上碟🍽豬肉色澤呈淡粉紅色🐷脂肪量唔多 食落肉質較結實🍖淋上燒汁同碟上配嘅黑醋汁🫗味道有酸酸甜甜 感覺開胃而中和飽滯感😉✨️芒果熱情果合桃班戟|雲呢拿雪糕 $106分數:🌕🌕🌕🌕🌗甜品係餐廳嘅招牌之一💫一上菜擺盤已經好豐富吸引😋熔岩般嘅芒果醬淋喺班戟卷上🥭配上旁邊嘅鮮熱情果 酸酸甜甜充滿熱帶風味🏝而鮮忌廉無毫不吝嗇地有兩大舊😛配埋雪糕 雖然邪惡但真係好滿足🥰仲有冰火相交嘅感覺🧊甜品整體真係好出色💝餐廳嘅宮廷風裝修真係超適合打卡影相🏰啱晒同閨蜜們嚟聚餐📸而食物出品都幾有誠意😊擺盤同味道都相當不錯🍴尤其是招牌嘅甜品 的確好足料而又令人滿足愉悅🍧個人認為回頭率
✨️蟹肉忌廉汁扁意粉 $168
分數:🌕🌕🌕🌕🌘
✨️西班牙黑毛豬鞍架 $248
分數:🌕🌕🌕🌖🌑
✨️芒果熱情果合桃班戟|雲呢拿雪糕 $106
分數:🌕🌕🌕🌕🌗
餐廳嘅宮廷風裝修真係超適合打卡影相🏰啱晒同閨蜜們嚟聚餐📸而食物出品都幾有誠意😊擺盤同味道都相當不錯🍴尤其是招牌嘅甜品 的確好足料而又令人滿足愉悅🍧個人認為回頭率都幾高 整體都推薦大家嚟試一試哦😆