2024-07-29
曾經聽過加拿大過冮龍可麗餅店食物質数不錯,今次是我二訪上環店,上次同朋友嚟過,無論食物同服務都可以令你再來多次上環店新派雅緻, 落地玻璃令到室內空間咁更加寬闊,有幾排弧形梳化,私隱度較高,適合情侶朋友聚會,店員十分殷勤細心牛油果蟹餅 Crab & Avocado Steak三層不同顏色分別底層牛油果、蟹肉及蕃茄,所有食材都切到一粒粒型成餅狀,加入清新醬汁,抹上麵包食,是一道開胃前菜紅酒慢煮牛頰肉 Sous Vide Beef Cheek with Mashed Potato 店員推介,牛頰肉焖得非常軟腍,入口可以化開,用紅酒慢煮,酒味浸入頰肉同薯泥相當濃郁,薯泥也棉滑香軟Sweet Crepe紅豆抹茶忌廉可麗餅 Matcha Red Beans Crepe Crepe 皮好薄,抹茶味香,另外有淡淡紅豆味忌廉好甜好creamy , 餅面頭鋪上四粒煙韌韌小丸子,好有和式感覺,可麗餅配冧酒提子Gelato ,是自家製充滿醉人酒香味,酸酸味味,好香滑,伴可麗餅一併食,口感一流熱情果梳打及荔枝蜜桃梳打極之適合夏天的飲品,味道香甜清新
牛油果蟹餅 Crab & Avocado Steak
Sweet Crepe
熱情果梳打及荔枝蜜桃梳打
極之適合夏天的飲品,味道香甜清新