2016-10-30
星期天趁著係屋企無野做,就決定同家姐兩個人係元朗嘆個好味brunch。見好多人推介阿茶茶館,於是就不假思索咁黎左。lunch款式有8款,我揀左french crepe。分別有兩隻味:一隻鹹(煙三文魚菠菜)一隻甜既(朱古力蜜桃)。跟餐有一杯飲品,但係偏偏crepe呢個set就唔會有餐湯。我揀左一杯earl grey tea, 味道一般,茶味比較淡。等左一陣就上左其中一份crepe,煙三文魚菠菜crepe。有少少意外既係,本來以為係兩隻唔同口味既係同一塊crepe上面,點知原來係各一塊,分類都幾多。呢個鹹crepe味道不錯,個crepe都幾香脆,帶點蜜糖既甜味。而且菠菜好似混合左忌廉,所以食落味道都幾豐富,同煙三文魚配合得幾好。不過旁邊既沙律菜就一般般,感覺沙律菜未算新鮮。食完鹹既之後就上左呢個朱古力蜜桃crepe。始終個人比較中意甜食,所以呢個crepe更合我胃口。蜜桃份量雖然不算多,但好彩食落都唔寡,而且可幸朱古力醬放埋另一邊,可以自己決定點幾多黎食。整體黎講食物質素都ok,價錢都合理。不過餐廳環境就麻麻,比較逼,cafe黎講唔係好chill。
見好多人推介阿茶茶館,於是就不假思索咁黎左。 lunch款式有8款,我揀左french crepe。
跟餐有一杯飲品,但係偏偏crepe呢個set就唔會有餐湯。我揀左一杯earl grey tea, 味道一般,茶味比較淡。 等左一陣就上左其中一份crepe,煙三文魚菠菜crepe。 有少少意外既係,本來以為係兩隻唔同口味既係同一塊crepe上面,點知原來係各一塊,分類都幾多。
不過旁邊既沙律菜就一般般,感覺沙律菜未算新鮮。
食完鹹既之後就上左呢個朱古力蜜桃crepe。 始終個人比較中意甜食,所以呢個crepe更合我胃口。