2016-09-13 3553 瀏覽
星期日中午, 媽咪多數唔多煮, 所以同媽咪黎食 Kim's Spoon同行街街, 因為無乜客人, 好快有位, 坐低後待應就奉上兩碟前菜比我, 好奇怪 ! 點解無泡菜既 !原來....枱上有一大碗比你任添 ! 泡菜迷一定好鍾意呀!! 水就比晒成樽你慢慢飲 (注 : 係檸檬水)食落真心覺得好新鮮, 雖然自已平時都會係超市買黎食, 但係餐廳食泡菜,感覺好新鮮, 好爽, 亦好多醋 ! 所以食左好多 !!睇下餐牌, 有唔少選擇 :我同媽咪選了 ~1) 泡菜豬肉粉絲2) 泡菜豬肉石頭鍋飯落單時, 發現餐廳內有兩位韓國人的職員, 好驚訝竟然在有2位職員, 我用我有限的韓語夾英語, 知道佢地黎香港約兩星期, 佢地好友善, 英語能力亦好好 !好快就黎左啦 !! 雖然只係LUNCH, 但擺設得好整齊...泡菜豬肉粉絲 :豬肉炒得香口, 有埋泡菜好惹味, 粉絲亦唔會變得一舊舊, 炒得好香, 成碟食晒呀 !!媽咪要了 "泡菜豬肉石頭鍋飯"佢好中意食飯焦, 完全好合媽咪口味 ! 泡菜豬肉的份量差不多蓋過成碗飯,而且好好送飯, 飯的份量都好多, 我又好飽, 所以都食唔晒 ~套餐仲送飲品, 媽咪要了熱蘆薈水, 我則
感覺好新鮮, 好爽, 亦好多醋 ! 所以食左好多 !!

睇下餐牌, 有唔少選擇 :
我同媽咪選了 ~
1) 泡菜豬肉粉絲
2) 泡菜豬肉石頭鍋飯

泡菜豬肉粉絲 :
豬肉炒得香口, 有埋泡菜好惹味, 粉絲亦唔會變得一舊舊,
炒得好香, 成碟食晒呀 !!

媽咪要了 "泡菜豬肉石頭鍋飯"

套餐仲送飲品, 媽咪要了熱蘆薈水, 我則點了熱柚子薑蜜,
柚子薑蜜內有好多薑片, 食左辣野其實唔應該再飲薑蜜, 哈哈...因為成個人好熱 !!
整體十分滿意, 餐廳出奇地唔多人, 午市套餐其實唔算貴, 但有泡菜任添,
呢個真係好大驚喜。
題外話/補充資料: 記得食多D泡菜呀 !