2021-02-20
炸物唔錯!好味在後頭 甜品最好食🤤﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣本身要係商場買嘢,黃嘅選擇其實唔多,諗住是但求食完就行街見呢間唔多人排就決定食佢,等緊位個陣已經諗好食乜😬▷牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞 $38不嬲唔好炸嘢,但呢個炸雞唔錯~ 夠熱夠脆,之不過炸皮有少少硬得滯,似再返炸咁。雞件咬開中間有汁,而且雞肉有黑椒味,夾埋墊底嘅洋蔥一齊食都幾惹味!﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣▷一人前套餐 $108▶沖繩天婦羅.牛肉壽喜燒烏冬▷花之雪糕冬甩.黑糖菊花茶沖繩紫薯春卷(2件)黑椒酥脆雞(2件)洋蔥蓉圈(4件)蕃薯條我而家打返先發覺冇畀到炸雞我😲 唔怪之得個擺盤有一邊吉咗咁🤔 雖然其他炸物有畀多啲,但係個陣都冇人同我地講過冇炸雞!!😾 算了。。。其實啲炸物係好食,三款都好脆口而且炸皮唔硬,紫薯同蕃薯都好甜下,洋蔥圈相對重口味但都甜~不知不覺食完一舊接一舊,停唔到口個隻!牛肉烏冬都可以,牛味濃幾有質素,作為套餐個碗主要用嚟填肚嘅烏冬嚟講,好食都算係咁~最後同黃先生大讚繼而爭食嘅甜品─海鹽焦糖冬甩雪糕,個冬甩好似我超鍾意食嘅冬甩先生個款波堤,配埋雪糕同淋上好似咖哩嘅自家製沖繩海鹽,黃色個堆係吉
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
本身要係商場買嘢,黃嘅選擇其實唔多,諗住是但求食完就行街
見呢間唔多人排就決定食佢,等緊位個陣已經諗好食乜😬
▷牛油蜜糖芥末鍋燒黑椒炸雞 $38
▷一人前套餐 $108
▶沖繩天婦羅.牛肉壽喜燒烏冬
▷花之雪糕冬甩.黑糖菊花茶
沖繩紫薯春卷(2件)
黑椒酥脆雞(2件)
洋蔥蓉圈(4件)
蕃薯條
最後同黃先生大讚繼而爭食嘅甜品─海鹽焦糖冬甩雪糕,個冬甩好似我超鍾意食嘅冬甩先生個款波堤,配埋雪糕同淋上好似咖哩嘅自家製沖繩海鹽,黃色個堆係吉士醬啲fd
簡單但個配搭好好好好味!總結,唔錯唔錯,下次經過都會再食😙💛
✐
@antoshimohk