Weekend同家人去樂富UNY掃貨,之後例必去food court擦番餐,這天爸爸想食泰菜,所以帶他們去呢間由泰國師父主理的小店,一嚐正宗泰國風味又抵食的泰國食品。🔆泰式無骨雞飯最喜歡依個無骨雞飯,啖啖嫩肉,雞皮爽滑,點上泰式醬料,配埋甘香油飯,真係好滋味。🔆菠蘿炒飯大大碟勁足料,炒飯中間鋪滿了雞肉、菠蘿、提子乾…,伴有肉鬆和菜,炒飯粒粒分明,每啖都極香濃惹味。🔆泰式乾炒河炒得香氣十足,夠哂鑊氣,肉質十分嫩滑,炒河條條分明,配料勁豐富,有雞肉、蔬菜、雞蛋…,香味四溢不油膩,大推啊。🔆泰式奶茶食泰菜必飲,我們一人一杯,那種混著茶葉與奶香芳香清純,香甜美味,實在令人回味無窮!🔆青檸梳打夏天飲番杯,既可消暑解渴降溫,又可解膩!

🔆泰式無骨雞飯

🔆菠蘿炒飯

🔆泰式乾炒河

🔆泰式奶茶

🔆青檸梳打
夏天飲番杯,既可消暑解渴降溫,又可解膩!
2024-09-05
5 分鐘 (堂食)