2019-03-16
不嬲都好中意食泰國菜,大埔有呢間泰國菜就好就腳,火車站行去唔駛10分鐘就到。本身餐廳既裝修就好有特式,真係好似上左架船咁,好有風味。食物方面,Menu選擇勁多,有地道泰國菜,有新派,見到個個都想試。沙爹串燒雞,牛,豬肉串每次食泰國菜必點,每款兩條,即叫即燒,熱辣辣,個人覺得牛肉最好味。栗米墨魚餅上菜時個樣其貌不揚,似一舊舊既炭咁,不過一食落去原來仲有花生,粟米,墨魚就打到好爽口,加埋花生口感,又炸到熱辣辣,好邪惡但又好好味。珍寶招牌木船湯河叫得招牌,一定有番咁上下,果然上菜時份量十足,入面有好多配料,有牛腩,扎肉,牛丸,雞肉等等,十分足料,最中意佢個湯,整得岩岩好,唔會好咸又或者好油膩。朱古力巨人果然好巨人,超!級!大!杯!而且仲有滿滿的orea碎同kitcat, 朱古力味好濃,食完豐富既晚餐再配埋呢杯飲品,覺得罪惡感十足!泰茶好有泰國風味,都係偏甜
本身餐廳既裝修就好有特式,真係好似上左架船咁,好有風味。
沙爹串燒雞,牛,豬肉串
栗米墨魚餅
珍寶招牌木船湯河
朱古力巨人
泰茶
好有泰國風味,都係偏甜