2024-09-19
之前睇過有碗話碗介紹都想試下呢間泰式火鍋 除左打邊爐都可以食泰菜 生意難做 而家仲加埋港式風味 連雞煲都係任食 泰港式火鍋放題🤓環境光猛座位闊落都幾多人一大班朋友黎食😯🥘雞煲+牛板腱火鍋放題($278)呢個係第二級嘅餐 最平嘅餐$218 會少左雞煲任食 牛板腱同埋牛胸爽 咁我覺得比多$60都值嘅🤭🤭 再比多$60就有澳洲M7牛食🤤😙肉肉先讚左呢度嘅肉係又大塊又厚 食兩盤都飽曬 尤其牛板腱係好厚肉脂肪唔多 啖啖肉而牛味又濃 想食啲脂肪味就要食牛胸爽了 未見過咁大塊嘅牛胸爽 不過牛胸爽唔係脂肪黎 我專登查過究竟牛胸爽係乜東東 係一種軟組織 聲稱有骨膠原😂😂雞都好腍滑 雞煲雞就惹味啲 但邊爐雞就再滑啲 兩樣都好食 可以瘋狂食雞補充蛋白質🤣🫔泰菜可以order嘅有串燒同埋一啲魚餅 自助區就可以拎啲粉絲同埋蝦片椰汁糕嘅 整體唔算有好多熟食泰菜可以食 不過質素就唔錯 畢竟佢地平時都有做non邊爐嘅泰菜嫁😉🥟火鍋配料菜嘅種類都多 同丸都refill好快 特別想讚牛丸 超爆汁 最突出嘅配料 😬🍹飲品飲品係搶分位 好多泰式飲品之餘想飲港式都得 椰汁泰奶乜都有 想飲番華田檸水又得 少甜走甜都得 我飲左幾杯
🥘雞煲+牛板腱火鍋放題($278)
😙肉肉
🫔泰菜
🥟火鍋配料
🍹飲品
飲品係搶分位 好多泰式飲品之餘想飲港式都得 椰汁泰奶乜都有 想飲番華田檸水又得 少甜走甜都得 我飲左幾杯😬😬