2024-01-12 75 瀏覽
聖誕想同班朋友BBQ,但又冇場地,有朋友搵到呢到💯就係馬灣Harvest Beachside,一個價錢包哂地方同食物,食完仲唔洗清潔,岩哂我地呢班懶人🤣套餐包括越唔同調味既豬鞍、羊扒、雞肶肉等等,仲有手造和牛漢堡、紐西蘭海鱸魚柳、原隻野生海虎蝦、美國穀飼安格斯肉眼牛扒。另外仲有8罐汽水、各式醬料及燒烤工具,3小時燒烤爐使用及開爐、燒烤叉、手套及木炭🔥原本想約晚上時間,但可能假日太搶手,所以得返下午時間13:00 – 16:00,一去到酒店已經聞到炭香四溢既BBQ味🤩急不及待快D開始,店員帶我地到食餐區,悉心配置左悠閒風籐椅及餐桌等,洋溢度假氛圍,都幾有FEEL~🎉提供既扒類都幾好食🥩我自己最推介就係美國穀飼安格斯肉眼牛扒,燒既時候油份滴哂出黎,口感軟腍,牛味道濃厚🤤