自從地瓜灣地鐵站落成後,令到交通方便左好多,只而要20分鐘既車程就可以踏入喱個充滿舊香港風情的九龍城區,九龍城除左來按摩之外,推介大家來喱間充滿禪意既咖啡小店休息一下,來一個偽日本神社修行之旅😂想不到在舊區既九龍寨城有間咁有特色既咖啡店,咖啡店整體給人放鬆舒適的感覺,入到來好似時間在停止,好relax 😴灰色既水泥牆配上木椅,好像在涼亭乘涼的感覺,小店入面仲有個位擺左個庭園造景,它展現的不只是外在的景觀美學,更是一種心靈上的不強求而順其自然的「刪減」哲學,如果不是假日來可以好好享受,坐禪冥想的感覺這是差不多打烊時拍的,原本超多人,我覺得店員做得好好既係佢唔會吹你埋單叫野食,亦唔會因為出面好多人排隊而比臉色你睇,入到去你會覺得好放鬆,走廊好闊落,唔會好似d連鎖餐廳用盡任何角落都要擺張枱來做生意,非常建議大家來禪修一下🤩White Latte $50咖啡味好香濃,上層奶很豐厚,口感香滑,好飲既但價錢貴左小小😜Homemade Tiramisu $60喱個號稱係全香港最好食既提拉米蘇,唔...佢果個蛋糕好細膩軟滑,入口即溶,好creamy,外層個朱古力粉帶小小微苦,蛋糕入面個底甜甜哋,口感豐

想不到在舊區既九龍寨城有間咁有特色既咖啡店,

White Latte $50

Homemade Tiramisu $60

喱個號稱係全香港最好食既提拉米蘇,唔...佢果個蛋糕好細膩軟滑,入口即溶,好creamy,外層個朱古力粉帶小小微苦,蛋糕入面個底甜甜哋,口感豐富,一層一層都有唔同既味道,真係幾好食,暫時未食過一間好食過佢,真心推介!
2021-06-27
20 分鐘 (堂食)
  • Magic