2018-08-15 255 瀏覽
星期日的晚上帶媽媽來到了位於何文田太平道的Mini Club吃晚餐,是一家集酒吧和西餐廳於一身的酒吧餐廳,單係飲品嘅選擇已經有十多頁,非常適合朋友來聚會暢飲由於我同媽媽都不喝酒,於是只叫了一杯橙汁😂😂海鮮拼盤內裏有麵包蟹、開邊龍蝦、鮮蝦、鮑魚、青口等等,陣容頂盛!海鮮類都幾新鮮鮮甜,龍蝦肉厚身且味鮮,麵包蟹都幾多羔精選生蠔六隻生蠔size不算大,但勝在海水味不太重,蘸點醬汁更能帶出其鮮味火焰西班牙黑毛豬鞍扒店員會即席在我們面前倒上火酒形成火焰效果豬鞍扒體型偏小,面上鋪滿香草和香茅,令豬鞍扒增添香氣!內裏肉質非常軟林,豬味濃,好好吃啊法式龍蝦汁海鮮扁意粉海鮮份量足,龍蝦汁味濃,扁意粉夠Al Dente,整體不錯The Love of Eiffel賣相一流!!美美的粉紅色巴黎鐵塔盛載着各式各樣的甜品,有芝士蛋糕、puff、芒果慕絲等等,更有別具心思印上了muni club店名的朱古力牌和馬卡龍個人最喜愛係當中嘅芝士蛋糕同puff,其他甜品略為甜左少少
由於我同媽媽都不喝酒,於是只叫了一杯橙汁😂😂

海鮮拼盤

精選生蠔六隻

火焰西班牙黑毛豬鞍扒
店員會即席在我們面前倒上火酒形成火焰效果

法式龍蝦汁海鮮扁意粉
海鮮份量足,龍蝦汁味濃,扁意粉夠Al Dente,整體不錯

The Love of Eiffel
個人最喜愛係當中嘅芝士蛋糕同puff,其他甜品略為甜左少少