2023-02-01
同食素嘅朋友食飯,總係要絞盡腦汁。最近就發現一間位於中環嘅𝖿𝗎𝗌𝗂𝗈𝗇印度素菜,餐廳將多國菜式融入菜單之中,仲加入咗唔少元素,更貼合香港人口味。環境浪漫有格調,食物賣相好靚,味道更加係充滿驚喜🤩 高質到可以完全補足無肉食嘅失落感🤫𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥 👍 𝙎𝙖𝙢𝙤𝙨𝙖 𝘾𝙝𝙖𝙖𝙩 超推介嘅前菜😽 非一般印度咖喱角,完全唔會有又硬又乾嘅感覺。炸得香脆嘅外皮包住綿密嘅芋頭,每一啖都由脆同軟交織。加上酸酸甜甜嘅醬汁同色彩繽紛嘅配料,層次感豐富,食到停唔到口😋👍 𝙆𝙝𝙖𝙤 𝙎𝙪𝙚𝙮 中意食麵食嘅絕對唔可以錯過😍 浸係充滿椰香嘅咖喱之中,每一啖米線都非常掛湯,盡吸湯底精華,而且份量都唔少。配上煎香嘅蔬菜同豆腐,明明係素菜但一啲都唔單調。👍 𝙇𝙤𝙘𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙂𝙧𝙤𝙬𝙣 𝙋𝙤𝙧𝙩𝙤𝙗𝙚𝙡𝙡𝙤 𝙍𝙞𝙘𝙚 驚喜之作🥳 用上本地大啡菇,炒得充滿咸香,咬落多汁。煎成奄列樣嘅飯捲包住充滿椰香嘅米飯同印度香料,少少辣好惹味🙌 淋上咖喱汁同青檸汁,突出食材味道,令成個菜式昇華。📍VEDA中環亞畢諾道 2號
𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 𝙎𝙖𝙢𝙤𝙨𝙖 𝘾𝙝𝙖𝙖𝙩