2024-01-15
去深水埗買電腦用品,行經間餐廳名好有趣,用英文加數字黎命名,瞬間吸引眼球,見到內裏裝潢又有格調,值得一試!👍🏻一入內,天花板掛滿小燈泡,放眼過去就好似一片星海,好靚☺️ 食物種類都好多,每樣都好吸引好想試🤤 軟殼蟹海膽意大利飯 $148 (set + $48)意大利飯煮得剛剛好!飯既軟硬度適中,海膽醬包住每顆飯粒,每一啖都有好濃郁既海膽味,又好creamy ❤️ 軟殼蟹個粉漿夠哂薄,啖啖肉,正!👍🏻 另加$48叫左個set, 有沙律、餐湯、甜品,餐湯配左塊脆卜卜法包,芒果布甸又夠嫩滑,我地仲加$18配左杯雪糕紅豆冰,滿足感大大提升😍黑松露芝士薯條 $68薯條新鮮炸起,夠哂熱夠哂脆!配埋芝士醬食,咸咸地,一條接一條停唔到口😆香草芝士煙肉焗生蠔 $88/3隻芝士同煙肉不嬲都係絕配黎,加上夠哂juicy 既生蠔,好好味,d芝士仲要可以拉絲架😆係深水埗食到間性價比高,食物出色,環境氣氛咁浪漫既西餐,相當驚喜,以後黎深水埗搵野食又多個選擇喇😆
軟殼蟹海膽意大利飯 $148 (set + $48)
黑松露芝士薯條 $68
香草芝士煙肉焗生蠔 $88/3隻