2023-06-15
今日我哋去咗天后食lunch🤍朋友介紹話呢一間嘅lunch omakase好正😘 為食嘅我梗係要來試吓啦🍴 餐廳有個落地玻璃窗 外面可以望到海景 美食下仲有咁靚嘅環境 非常之舒適💯-午市 宴 lunch special menu $488/一位前菜 黃金梳子魚醬配薯仔沙律配脆脆,菜式非常之精緻 配上北海道白粟米,清甜多汁💯-厚切池魚 外皮燒香 魚油十足👍🏻 肉質比較爽口,拖羅 油脂分布平均 入口即溶😋依家諗返都好回味🙈-壽司方面 都係時令魚 真鯛,食落新鮮面頭係輕輕燒過,油脂分布平均,魚油味好香口👍🏻-同朋友分別叫咗兩款唔同🤍沙巴大虎蝦 虎蝦超大隻,食落新鮮彈牙,而且蝦頭仲有好多膏💯,味道勁鮮甜😘-北海道帆立貝帶子晶凝通透,配上面頭滿滿魚子,非常之高貴 而且味道非常之鮮甜,旁邊仲有啲海草同食用花點綴🤍-香煎鵝肝伴藍莓醬鵝肝味好香、入口即溶外脆內軟,配上下面嘅脆多士 再加上藍莓醬,真係襯到絕另外廚師仲好細心 加上黑豆嘅裝飾 佢唔單只係裝飾 係食完可以解膩💯-跟住再嚟嘅係美國牛柳 (厚切或薄切)同朋友一人嗌咗一份 兩樣都試吓薄切入邊包住好多蔥,都幾惹味,我仲好鍾意旁邊嘅炸蒜頭🧄 超級好食
壽司方面 都係時令魚 真鯛,食落新鮮
面頭係輕輕燒過,油脂分布平均,魚油味好香口👍🏻
同朋友分別叫咗兩款唔同🤍
沙巴大虎蝦
北海道帆立貝
香煎鵝肝伴藍莓醬
跟住再嚟嘅係美國牛柳 (厚切或薄切)
同朋友一人嗌咗一份 兩樣都試吓
薄切入邊包住好多蔥,都幾惹味,我仲好鍾意旁邊嘅炸蒜頭🧄 超級好食 點少少鹽
我鍾意食佢嘅原汁原味🤍 厚切口感亦好冧
牛味好充足😘
鐵板炒飯
炒飯係用櫻花蝦炒成 米飯粒粒分明好有咬口,而且滿滿嘅櫻花蝦,口感十足,非常之香口
最後以麵豉湯同埋炒雜菜作結🤍
下次一定要再返嚟encore💯