2022-07-10
.去海港城shopping 完梗要用下coupon~行行下俾棵橘子樹吸引咗,睇下menu 食韓式野又合心水於是就試試,咸點&飲品都不錯呀.餐廳主打濟洲菜式,好多都以橘子入饌,所以感覺清新,當然傳統韓式料理都必備.🟥傳統紫菜包飯🍓 $72🟧韓國野必點,超大舊又足料,不過牛肉餡比例多d 會開心d. 食唔哂留第二日都keep 到好味.✨ 特別推介 ✨🟦泡菜燉五花肉蛋包飯 $158🟪超大舊厚厚的五花肉😆肉嫩夠稔,以泡菜包裹住一齊食好惹味,不過因為油香滿滿可能有DD漏🙊至於蛋包飯,一界開蛋汁流出,非常嫩滑。又驚喜在飯唔係白飯,係醬油炒的粒粒分明👍.🟨 濟洲柑橘無骨炸雞 $108 🟩甜甜酸酸有d 似食西檸雞🤣非常開胃脆粉唔會太厚,亦keep 到雞肉嫩滑,不錯.⬛甜品 ⬜✨水果忌廉三文治 🍓 $62打卡必備!有唔同水果,色彩繽紛,但略嫌麵包太乾.✨士多啤梨tiramisu 🍓 $68盒子包裝感覺好似令人懷念的飛機餐🥲口感濕潤偏向似mousse cake, 但個人覺得有d 甜, 好彩有大大粒士多啤梨可以一齊食中和番.🟫飲品🍸🟫✨ 濟洲柑桔乳酸梳打🍊 $48見每枱都叫就知signature 飲品,有橙果
🟥傳統紫菜包飯🍓 $72🟧
✨ 特別推介 ✨
🟦泡菜燉五花肉蛋包飯 $158🟪
🟨 濟洲柑橘無骨炸雞 $108 🟩
甜甜酸酸有d 似食西檸雞🤣非常開胃
脆粉唔會太厚,亦keep 到雞肉嫩滑,不錯
⬛甜品 ⬜
✨水果忌廉三文治 🍓 $62
打卡必備!有唔同水果,色彩繽紛,但略嫌麵包太乾
✨士多啤梨tiramisu 🍓 $68
盒子包裝感覺好似令人懷念的飛機餐🥲
🟫飲品🍸🟫
✨ 濟洲柑桔乳酸梳打🍊 $48
見每枱都叫就知signature 飲品,有橙果肉粒,清新好味
✨夢幻紫薯牛奶 $48
超級濃的紫薯蓉!😍要撈混先好飲