2021-12-23 130 瀏覽
有次同朋友去完行山,之後朋友好好咁安排曬一切☺️帶左我黎呢間洪記酒家,第一次食,平時食開唔近海個d酒家,因為平d🤭,不過又比個機會我試下新餐廳🍴 咁黎到同其他西貢嘅酒家大致相同,不過今次選擇左單叫,唔要set餐,可以揀d自己鍾意食嘅嘢😝 黃立倉🐟:黃立倉係街市買都好平,但呢度勝在新鮮🤓,同埋因為我fd鍾意食🤣所以先叫🤣🤣🤣蒸得啱啱好,唔會過硬魚肉. 粉絲蒸扇貝:我嘅最❤️,蒜蓉碎再加埋扇貝本身帶有嘅鮮甜配搭埋一齊蒸,簡直人間美味😋 🦞龍蝦伊麵,都幾好食,不過上次西貢食個間好食d,而炒蟹好入味,可惜我唔太識食😂 炒聖子,雖然入味,但處理得唔夠好,食到有d沙粒咁嘅嘢. 整體黎講,較為普通一間酒家,無太大特色,但味道唔差😁價錢亦都可以接受🉑️

炒聖子,雖然入味,但處理得唔夠好,食到有d沙粒咁嘅嘢.