2024-08-26 945 瀏覽
御・家上海喺康城開分店啦!一直以黎,不論係家上海,定係御・家上海,品牌都係品質嘅保證,係性價比高既選擇,繼進駐大圍圍方後,又一新店開幕了!淮揚菜既前菜總係令人不失望— 「蜜汁脆鳝」、「四喜烤麩」皆係我嘅心頭好~而我認為當晚嘅MVP係「家鄉鹹雞豬蹄炆冬瓜」,豬蹄顏色粉嫩,係滿滿嘅骨膠原,冬瓜炆得既腍又入味,湯底濃郁~「招牌糯米炒青蟹」都挺有驚喜,米飯粒粒分明,糯米飯既部分盡收青蟹既精華假如係熟客嘅話,便知道「鐵板灌湯生煎包」乃係名物,脆底、皮薄餡靚!最滾動既係可以橫掃甜品餐牌,「貴妃楊枝甘露」、「夠薑湯丸」、「酒釀丸子」、「高力豆沙香蕉」、「流沙奶黃千層酥」,人多就是可以多點,整個餐牌有多達8款,特別推薦「原桶黑豆腐花」,而呢個最好提早點啊~