深水埗近期開左好多間唔錯嘅cafe店,呢日同朋友約係楓樹街呢間幾有地標設計風格嘅餐廳嘆個下午茶,餐廳採用超大落地玻璃窗,幾有空間感,室內明亮寬敞舒適,仲可以望著路邊行人飲翻杯咖啡幾有一番風味☕️餐廳所有餐桌都係原木桌椅,有一個吧台,餐廳內仲擺放著一些綠植🌲讓成個環境冇咁單調,幾適合坐低慢慢享受~香煎帶子蜆肉義大利麵🍝$98成個餐都好大份量,帶子好大粒,彈牙鮮甜,蜆肉同野菌都幾多,配埋啲辣椒味道好豐富😋Creme Caramel $45🍮呢個係自家製作,布甸賣相一般,但係味道有驚喜😍口感嫩滑充滿蛋香,表面淋上焦糖醬汁,完美搭配👍Matcha Cheesecake $58🍵🍰我個人係超鍾意食任何抹茶既甜品,所以我要求都比較高,呢個芝士蛋糕抹茶味好濃郁,口感都好濕潤,回味甘甜,係我鐘意既口感!🤩表層嘅紅豆點綴的岩岩好👍Blackccino $55呢杯朋友點嘅,我就唔飲咖啡☕️嘅,試左一啖有啲苦🤪但係朋友話幾好飲☺️不苦 (深水埗)深水埗楓樹街5A號地下

香煎帶子蜆肉義大利麵🍝$98

Creme Caramel $45🍮

Matcha Cheesecake $58🍵🍰

Blackccino $55

不苦 (深水埗)
深水埗楓樹街5A號地下