2016-02-02 1020 瀏覽
砂煲咁大既拳頭平時就見得多👊🏼,砂煲咁大既波蘿油你又見過未👀? 今日住深水埗區的朋友就帶我去新開既九龍餐室食個波蘿包先🚩依間餐室係西九龍中心斜對面大街,一啲都唔難搵,行過去五分鐘就到🕐,正所謂三點三下午茶點少得波蘿包🍍,依個餐室的特大波蘿油餐$25一個連熱飲☕️,仲全日供應添,放工去食都唔洗驚,如果凍飲就加$5🍹,好似我咁一個特大波蘿油加杯紅豆冰$30就搞掂✨登登登登,今日四人行👭👭,一人一個,四個波蘿油新鮮上枱,真係個個都大過塊臉咁濟🕵,波蘿皮鬆脆香口🍪,因為個個都保證新鮮出爐,牛油塊仲有冰塊鎮住係底🍽、個麵包仲熱熱地,將個牛油塊夾落個包到,牛油慢慢慢慢咁融💦,由出面咬到入心,真係充滿罪惡感但又停唔到口👅而個麵包係輕形的質感,口感清爽,唔同出面麵包鋪啲波蘿包實的的一個,食哂成個都唔會覺得膩得濟,而紅豆冰都落足料,足足有半杯紅豆咁濟,不過係少左啲奶味,整體黎講都係滿意既一餐🈵

2016-02-02
5 分鐘 (堂食)
  • 特大波蘿油