|深水埗 大大份消暑良品 芋圓凍🍧|今日熱咗少少🥵,口乾舌燥最想食啲涼涼地嘅甜品,就去咗深水埗呢間食芋圓凍或者冰嘅台式餐廳😝🍨 嫩仙芋奶凍 $25有仙草加八種配料1. 薏米 2. 珍珠: 煙韌香甜,中型3.湯圓: 超冧冇咬感,痴牙,超甜,出晒事4. 地瓜圓: 地瓜味可以再突出啲,欠缺煙韌,甜度適中,暖暖地5. 芋圓: 有芋頭味,欠缺煙韌,甜度適中6. 紅豆: 起沙中甜,相對上比較好嘅配料7. 黃豆: 少甜有豆味,粒粒有咬感8. 西米: 正常,少甜仙草唔苦滑溜,單食某幾種配料會偏甜,但全部混合食就唔算太甜,份量望落幾大碗,不過食吓食吓唔覺就食完😆 另上咖啡奶整體來講,呢款奶凍每樣都有啲,勝在多元化同扺食,但如果想主食芋圓就未必適合,始終呢款入面嘅芋圓相對上唔算多,質感仍有待改善🥺。另外餐廳仲有幾吸引嘅芋頭挫冰超大份幾吸引,想食冰凍啲嘅朋友可以試完話我知😝🤣😋味道: 6.2/10
|深水埗 大大份消暑良品 芋圓凍🍧|

🍨 嫩仙芋奶凍 $25