2021-09-29 34 瀏覽
老公吃素已有二十年,我地偶然都會抛低小孩,找素兼拍下拖👫 今次試嘅西環素菲亞,休閒清新風格,西餐菜式選擇好多!素鹽酥雞惹菌小棠菜意大利飯鹽酥雞好香口,經過烘焗外皮好酥脆👍🏻 我都有用開呢款素肉入廚,但就整唔出酥脆感👉🏻👈🏻黑松露野菌闊條麵上碟賣相討好,黑松露同野菌香味濃郁,醬汁濃稠適中,順滑唔creamy,食完沒有滯膩感覺,清新✨甘筍餐湯配沙律,湯底好鮮甜 creamy。飲品其中一杯青瓜薄荷青檸梳打很不錯🍹三青蔬果夠Fresh又醒神。甜品鮮果奇趣杯,大菜糕冰涼彈滑,口感我愛。微甜之中仲有果肉,好好食😋落單時可要求✖️走蛋奶/走五辛,照顧到唔同素食程度嘅需要❣️食飽飽,行出街口附近有間裸賣店,各式油糧、食具器皿、衣服日用都係環保又文清風,十分好逛。

素鹽酥雞惹菌小棠菜意大利飯

黑松露野菌闊條麵

甘筍餐湯配沙律,湯底好鮮甜 creamy。