2012-05-31
睇左E間野既食評好多人都話好好食,冬陰功湯麵好得, 小食又好掂, 咁我就有個羊群心理去試下食喇~~我係下午時間去食既, 去到門口都有幾個人等緊.....排隊....等左10份鐘 咁橫掂都黎到喇, 咁都要等架喇 !!! 不過店員好好, 時不時行出黎同我講唔好意思, 要等多陣 !!! 加佢誠意分入到去當然係要周圍望下喇, 我發現好多人碗麵都係橙色既, 詢問之下完來果碗就係冬陰功湯麵, 好可惜, 其實我係唔係咁食得辣野既, 咁點解我要黎呢, 可能係到此一遊喇~ 羊群心理丫MA~ 不過都不枉我黎過......我同哥哥仔講我係唔食得辣野, 有咩好介紹, 哥哥仔話可以整唔辣陰功麵比我, 但我本人唔辣之外仲係唔濃味得既, 最後我都係要陰功轉清湯底仲要雞另上!! 哥仔話矛問題...我再有一個小要求 ==> 小麵多雞得唔得, 哥就都話盡量滿足我要求, 搵份大份雞過我.....哈.... 幾好。。達我要求, 再加你分!! 我好BUY佢地既服務態度 !! 麵來了, 賣相可以, 仲有另外有一個醬汁 TIM !!!清湯比出面既有小小唔同, 不過我唔知係咩唔同, 至於雞 -- > 好滑 個
清湯比出面既有小小唔同, 不過我唔知係咩唔同, 至於雞 -- > 好滑 個味道真係好得 (可能我本人鐘意食滑身既雞, 所以我超讚)
其實我食食下好想叫個圓碌碌燒賣架, TRY TRY , 不過一碟我食唔哂, 所以我打消左個念頭.
總括黎計今次E個清湯海南雞係讚既!!