2016-08-15
生日飯, 決定去遠一點的西餐廳.西貢比較多選擇, 而且朋友介紹一間有小童playhouse的英式小店, 就是The Cabin.可能是平日又較夜 (8PM), 我們一家包場.店員係本地中國人, 溝通不會有問題.我們分別ORDER了沙律, 小食, MAIN COURSE及甜品.蝦沙律 - 沙律菜新鮮, 配有少量的蝦仁及過度豐富的dressing, 味道有點太濃了. 蒜蓉多士 - 一客4件, 新鮮即焗的, 十分香脆好味!!黑松露意式雲吞 - 黑松露汁燴意式雲吞黑松露汁好香, 意式雲吞也大粒, 釀了肉係雲吞內, 有一點點可惜係太咸了. 最多吃2件.蜜糖香草雞翼 - 雞翼開邊炸香, 另外有一小碗暖的香草蜜糖醬.必須襯熱沾上香草蜜糖醬吃, 醬十分香又惹味. 要小心別因為雞翼真係即炸, 好熱呵~~干邑燒焗西班牙豬腩肉伴薯蓉及蘋果醬 - 用了五花腩, 一間肥一間肉的五花腩, 把表面燒得極香脆, 再切好上碟.五花腩極度肥美, 滿口油甘香氣, 肉質十分嫩, 外表的醬好惹味. 豬皮脆度有10分! 可以沾上蘋果醬一起別, 一甜一油甘味. 可以中和一下油膩.一起上的配菜有枝豆及甘荀.蛋白脆餅, 店舖可以幫助
可能是平日又較夜 (8PM), 我們一家包場.
店員係本地中國人, 溝通不會有問題.
一起上的配菜有枝豆及甘荀.
蛋白脆餅, 店舖可以幫助寫上祝福語的, 亦可以提早訂, 如客人一個驚喜! 蛋白脆餅不會太甜 十分香脆, 上面有蛋白MOUUSE 及士多啤梨.
店員可以提供顏色筆給小朋友畫畫, 亦可以到隔離店舖的playhouse玩, 有員工可以代為照顧孩子.