2021-04-29
老闆請食午餐,和同事到香格里拉酒店享受buffet😋😋雖然今個月已經食咗幾次buffet,但係今次仍然有少少期待,尤其是食物嘅質素。咁我先講講佢個海鮮,蟹腳味道一般,而三文魚同埋壽司係值得食,我尤其是覺得佢個小壽司有心意,整得好靚。鍾意食壽司嘅我就一定會推介俾大家。蝦,青口,巴拿馬火腿,我比中評(其實係好食嘅,但我唔覺得好突出)熟食方面,印度咖喱,馬鈴薯,豬扒,仲有茄子🍆,同埋燒肉都推介!尤其是馬鈴薯,一粒粒細粒咁樣,好煙銀!而且佢有中式點心!蝦餃最搶手,我搶唔到,食咗燒賣!好味甜品方面,芝士撻,馬卡龍,雪糕,朱古力泡芙,我係最推介嘅!其他嘅話我就覺得有啲樣係靚,但味就好奇怪,例如嗰個檸檬西檸白朱古力杯,食落好似黑人牙膏,完全唔夾。另外有一個紅色嘅,車厘子味嘅小蛋糕,都唔好食。總括來講雖然佢調味好多選擇,但真正好食嘅就唔多。環境大致上都係有中國特色,環境大致係清靜,雖然我哋去嗰日係好多人,但大家都唔係好嘈。
而且佢有中式點心!蝦餃最搶手,我搶唔到,食咗燒賣!好味