2024-06-15
Bali風cafe~ 自由慵懶、有大自然元素🌿係到食午餐,有種渡假🏖的感覺😛香煎帆立貝日式咖哩意大利飯日式x意式的fusion 菜式。淡淡的温柔版咖喱🍛完全不辣,配上意大利飯,再加上3⃣️大粒的帆立貝,還有幾片紫菜碎,柔和順口,充滿異國風味~甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條以慢煮的方式處理,口感特別細嫩,鬆軟多汁,塗滿甜酸醬後味道濃郁,開胃怡人。薯條雖然墊在肉底,依然炸得香脆~Grapefruit Summer Soda夏天飲呢杯就最適合,酸中帶甜的冰涼滋味◆焦糖控必選♥自家制焦糖餅咖啡 想飲咖啡但又怕苦,可以試吓呢杯加咗焦糖嘅咖啡!咖啡帶甜,同焦糖餅乾一齊食係double Sweetness法式焦糖卡士達梳乎厘班戟我同朋友生日,都想要一個特別嘅生日蛋糕☺️班戟有兩層,疊起來就同蛋糕冇分別🎂,但係就充滿新鮮感。外層淋上卡士達,內裏係空氣感十足、入口綿密的梳乎厘。
係到食午餐,有種渡假🏖的感覺😛
香煎帆立貝日式咖哩意大利飯
甜酸醬烤焗16小時慢煮美國豬肋骨配炸薯條
Grapefruit Summer Soda
夏天飲呢杯就最適合,酸中帶甜的冰涼滋味
◆焦糖控必選♥自家制焦糖餅咖啡
法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
我同朋友生日,都想要一個特別嘅生日蛋糕☺️