(非會員)
2004-04-15 12 瀏覽
呢間野開左咁耐都冇人講,真係忍唔到口要講下。大會堂呢間同樓下個間都係美心屬下,平日中午時份幾受附近寫字樓的人歡迎。Deli and Wine就平過美心餐廳少少,每日有幾款set lunch俾你揀,但環境係bar的形式,所以我次次都係去美心餐廳,兼具美心餐廳的選擇比較多。美心餐廳可以話係我最喜歡之一,因為價錢唔係好貴,通常唔使一百蚊一位找數,而又食得飽。裝修方面,有少少懷舊氣息,卡位比較座得舒服,音樂通常都係播英文老歌,但有時都會播粵語舊歌。野食方面,我比較鍾意洋蔥湯、田螺、羊扒、焗海鮮飯、焗豬扒飯、海南雞飯、炸石斑等等。食咁多次,冇話一次食物水準會差。通常一個主菜可以加$10轉做餐,即係有湯同飲品,好抵!如果轉特式飲品都係加多$5,都抵!但係服務方面就真係一時時喇。個度男侍應同經理的態度都幾好,不過女侍應就差D,如果繁忙時候,都會有時手忙腳亂,所以如果假日去就會舒服D。