2009-04-14
金融海嘯下, 前景唔明朗, 要節儉一點, 揾D 有節扣的餐廳吃飯. DBS 信用咭有九折, 所以來試吓. (請留意晚餐又有其他優惠, 記得訂位時check 一check… )坐下的時候, Waitress都有問我哋要有氣水還是無氣水, 精打細算的我話要普通水, 佢俾杯暖水, 服務在改善中, 不要因為這樣小事而錯過了好食物 .午市套餐$78-$98 +10%:包&湯&沙律 :兩片烘熱的麵包, 兩種味道都咁好食; 湯也夠濃; 沙律味道清新;主菜:我選擇了Penne with roasted pumpkin & pine nut in sage cream sauce, 賣相普通, 但食落去感受到廚師的用心, 長通粉煮得剛剛好, 南瓜和松子也唔太硬, 個汁好有層次, 好味.甜品是 咖啡慕絲伴鮮果: 小小的一杯慕絲, 不太甜,很滑,咖啡味可加多D, 也很好吃. 咖啡或茶: cappuccino 不另加收費整體份量不大, 但每樣食物我哋都食得乾乾淨淨, 加加埋埋, 已經好飽, 好滿足.
午市套餐$78-$98 +10%:
咖啡或茶: cappuccino 不另加收費