2018-04-04 78 瀏覽
之前係Dalloyau食過蛋糕同咖啡已經覺得好有水準,好好味!知道PP開埋間Cafe,即刻約朋友一試,仲早一個星期Book定枱!Book左星期五晚7點,可能早少少到左,人客未算太多,可以被安排坐到較入既位置,個環境超正!好有Fine Dinning感覺,靜靜地、又有柔和既音樂、舒適既燈光、 每枱既距離又唔會好近,真係可以同朋友好好享受晚餐Captain既服務亦都值得一讚,真係稱得上熱情款待,又細心、又有禮貌。一坐低已經遞上menu介紹當日既special同promotion,咁岩果日Happy Hour做緊買一送一,梗係叫返杯紅酒飲下啦!我地個叫左2個前菜,一個係Norwegian Salmon Roll、一個係Duck Confit Opera! 三文魚果個好似係signature,有一定水準,好特別,未食過咁既配撘,絕對值得一試。另一個鴨肉層批,我就更加鐘意,本身都唔算勁鐘意食鴨,但呢個真係好好味,鴨肉好香,批底有少少脆,口感一流!主菜我地都叫左2款,一個係French Yellow Chicken,另一個係Beef Ragout Spaghetti! 雞肉兩食法,一個香煎、另一

主菜我地都叫左2款,一個係French Yellow Chicken,另一個係Beef Ragout Spaghetti! 雞肉兩食法,一個香煎、另一個我估係慢煮,配埋個汁,真係超級夾!極力推介!雞肉超級嫩滑!個意粉本身以為無乜特別,點知就咁聞一聞,已經聞到好濃郁既牛肉味!意粉既質感更值得一讚,唔會太淋、又唔會太硬,真係岩岩好!而且個汁好似滲透落每一條意粉度,超級入味!仲有因爲之前食過海港城果間Epure Cafe既Burger(同一個集團),除左個漢堡包好好味之外,佢地d薯條都係無得頂!知道朋友熱愛薯條,所以都叫左一客薯條,的確無令我地失望,連薯條都好出色!啖啖肉,香脆美味,又唔會油淋淋!朋友都大讚好味!連配菜都超水準!果然厲害!

最後,當然要叫埋甜品啦!雖然已經好飽,但黎到Dalloyau無理由唔食甜品!一向鐘意食甜品既朋友一試已愛上,不停同我講要買多兩件返屋企,哈哈!我地揀左signature Opera Cake同strawberry Cake! 真係點飽法都食得落!

總括來說,成餐晚飯都好滿足,食物質素高、服務殷勤、環境舒適有情調。我已經約定多兩個朋友兩個星期後再來多一次,下次可以試多幾款菜! Gogogo!
2018-02-24
  • 香煎鴨肝酥皮