2024-12-06
今日同朋友喺旺角行街,見到和牛燒肉任食放題晚市套餐好豐富,所以就Walk in入去。餐廳可以無限任點任食,座位寬敞而且舒適,可以慢慢傾偈、慢慢食。我哋揀咗A4和牛套餐,首先個款唔同嘅來一份,包括「A4黑毛和牛後腰肉」、「A4黑毛和牛三角腩」、「A4黑毛和牛牛肩」、「A4黑毛和牛薄切」。其中,我個人最鍾意「三角腩」,脂肪比例均勻,肉質香滑,無筋,有入口即溶嘅感覺。其次就係「和牛薄切」,油脂比較多,但係非常香口,充滿濃郁嘅牛肉鮮味。除此之外,仲有「澳洲M5黃牛後腿肉」,相比之下牛肉嘅脂肪比較少,比較有咬口。其他食材仲有:牛舌、醬汁燉牛筋腩、雞軟骨、雞中翼等等,雞翼同雞中翼已經預先調好味,所以裏面嘅肉都好入味,好正。另外,仲有多款海鮮可以選擇:雞泡魚薄切、原壳扇貝、原壳鮑魚、比目魚柳、鰻魚、沙嗲廣島蠔、虎蝦、多春魚等等。其中雞泡魚薄切好特別,好香口、好惹味。意想不到嘅係,仲有好多熟食可以選擇,例如:炸蝦天婦羅、吉列薯餅、一口炸芝士、香芋波波、炸蝦多士,全部即叫即製,新鮮熱辣,炸到脆卜卜,好好味。飲品提供罐裝飲品及紙包飲品可供選擇,其中有韓式飲品:荔枝梳打水,非常美味;仲有道地解茶,食得太飽,
飲品提供罐裝飲品及紙包飲品可供選擇,其中有韓式飲品:荔枝梳打水,非常美味;仲有道地解茶,食得太飽,可以幫助消滯。最後叫埋日式甜品和菓子、蕨餅,非常圓滿嘅一餐。