系青衣附近做完野,大概3點左右,去左呢間不知所謂嘅茶記食飯!一入到去,大叫「伙記」6次兼舉埋手,都無人黎落單,點解?因為個老細同啲伙記大大聲講野,口水橫飛,莫視顧客、影響衛生!三催四請終於叫到個老細落單,甘午餐($38)同下午茶($33)都有乾炒牛河,我就問老細:乾炒牛河 午餐同下午茶嘅份量係咪都一樣?佢就話:一樣嫁,無分別!以後問清問楚就okay啦,點知人地碟牛河就大碟,我點牛河就細碟得可憐!如果份量係有分別嘅,你未講囉!甘大個人、仲要係老細都要 講 大 話!真係不知所謂!都算⋯⋯伙記拎碟牛河黎時,一邊行就一邊講野,啲口水飛晒落去!佢放低碟牛河時,我就問佢攞辣椒醬,佢就好似耳聾甘,掂行掂過 當你無到!碟牛河食落去真係難食到不得了!每一啖都只有漂白水味,諗起都覺得好嘔心!河粉不單止過「林」,而且一啲有少少豉油味、一啲連色都無🤬 35蚊細細碟粉,得兩塊牛肉👎🏻👎🏻👎🏻

漂白水炒牛河