2023-09-07
愛吃意大利菜的朋友仔注意囉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!! 太古城中心的 🇮🇹 𝐏𝐄𝐍𝐍𝐀 原來好高質😳,食物有質素、價錢又平易近人,難怪生意好好呢~餐廳由本地名西廚𝐊𝐄𝐍 𝐋𝐀𝐔👨🏻🍳主理,主打𝐂𝐚𝐬𝐮𝐚𝐥 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐚𝐧風味,快點約朋友去試試囉~ 店內裝潢有格調,環境氣氛相當有情調\^O^/,拍照一流呢~如果是情侶浪漫約會,也不錯呢~ ☆ 𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐫𝐢𝐩𝐞🥩 $𝟏𝟏𝟖 首次吃炸牛肚,原來好好吃耶! 牛肚好彈牙,炸得好香口呀!! ☆ 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐑𝐢𝐜𝐨𝐭𝐭𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢🥟 $𝟐𝟗𝟖 這個意大利雲吞超好吃的😝!! 濃濃的龍蝦香撲鼻而來,雲吞夾著芝士,鹹香十足,還有半隻彈牙鮮美的龍蝦呢🦞~ ☆ 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐞𝐝 𝟏𝟐 𝐡𝐨𝐮𝐫𝐬 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤🥩$𝟐𝟖𝟖 慢煮和牛面頰,同樣深得我歡心。肉質超級軟腍😍,脂肪豐富,肉香十足呢😚~ ☆ 𝐂𝐡𝐞𝐬𝐭𝐧𝐮𝐭 𝐍𝐚𝐩𝐨𝐥𝐞𝐨𝐧🌰 $𝟖𝟖 栗子拿破崙也不錯,但如果是好多層的那種酥皮就更滿足了~
☆ 𝐃𝐞𝐞𝐩 𝐅𝐫𝐢𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐓𝐫𝐢𝐩𝐞🥩 $𝟏𝟏𝟖
首次吃炸牛肚,原來好好吃耶! 牛肚好彈牙,炸得好香口呀!!
☆ 𝐂𝐡𝐞𝐬𝐭𝐧𝐮𝐭 𝐍𝐚𝐩𝐨𝐥𝐞𝐨𝐧🌰 $𝟖𝟖
栗子拿破崙也不錯,但如果是好多層的那種酥皮就更滿足了~