天星雲南米線小鍋米線/薯粉(包2餸)價錢💲: $47/ $47好味程度😋: 4.5/5服務🍴: 3.3/5環境🗾: 2.8/5性價比🥢: 5/5回頭率😚: 4.3/5-旺角呢間米線成日都係關注組出現,一間小小的鋪頭,坐得絕對唔舒服😂 但味道來講個人幾中意,濃味愛好者要試。同埋聽講佢啲小食都幾正。除左平時的麻辣,仲有麻酸辣、胡椒豬肚、蟲草花雞湯等等,適合唔同口味的人。-✅✅酸麻辣小窩米線. 豬軟骨+豬大腸。湯底呈橙褐色,一望上去就知係濃味的。酸味較出,但唔係酸到好keng個隻,酸中帶啲甜,再滲小小辣味出來,到最尾至有d麻的感覺🤓 個人中鷾多酸的我覺得呢個幾有層次🤩 豬大腸鹵到軟晒又入味。每一片都冇晒入面啲膏,好薄。口感相對冇咁好,但會入味啲🤪 豬軟骨超正‼️必叫‼️2-3大條,軟到一入口嚼一嚼就化開😳同埋都一樣入晒味,好好食😋-✅麻辣小窩薯粉. 招牌腩肉+炸醬。麻辣的湯底口味比較單調,不過辣味都幾香。招牌腩肉係有條肥膏邊個隻腩肉,肉質唔會好乾好鞋,但肥膩感相對較重,個人對呢隻腩肉就正常啦。一樣鹵到入味的☺️ 炸醬好惹味,肉好夠碎,辣得來夠鹹香,幫個湯底變更重口味😆 -當日的米線有d軟左小小,可
天星雲南米線
小鍋米線/薯粉(包2餸)
價錢💲: $47/ $47
好味程度😋: 4.5/5
服務🍴: 3.3/5
環境🗾: 2.8/5
性價比🥢: 5/5
回頭率😚: 4.3/5

當日的米線有d軟左小小,可以硬返啲就好🤔 薯粉就煙韌但無咁索到湯。整體好大碗,鹵過的餸好出色,同埋湯底好啱我心意🤤
同區美食🍧: #piggyfoodiein旺角