2023-01-11
行過銅鑼灣利景酒店,望到對面街有餐廳新開張,啲花牌多到嘭嘭聲,所以吸引左我望下到底係咩來頭,原來係一間頂樓酒吧主打有live Band嘅餐廳,見到咁大陣仗,所以之後朋友聚會我就提議不如試吓呢間新餐廳。當日一行到入去,即刻比個live band show 嘅聲音吸引左,餐廳超好,咁安排咗我哋坐窗邊位,望到跑馬地馬場嘅景,整體感覺都好舒服同埋開陽,員工都幾Nice。Order嘅時候本來以為銅鑼灣區餐廳應該都幾貴,點知打開餐牌,發現價錢都幾大眾化,一個5個course嘅set, 都係$500左右,所以價錢來講冇得輸。個set入邊有龍蝦湯,我就即管試吓,係真。龍蝦湯,唔係出邊個啲龍蝦色素湯,超濃郁龍蝦味。個意大利飯係好正宗意大利做法,保持到啲飯硬身,我自己就好中意,睇大家個人口味。然後主菜牛肉,我叫左5成熟,肉質都好嫩,冇overcook,所以都好唔錯。甜品我就揀左芒果拿破崙,不過我本人就唔太好甜品,所以覺得只要唔係太甜都ok嘅!臨走之前都同朋友上咗佢哋個Roof Top Garden,見到都有心思嘅佈置,都打咗幾張卡,不過怕凍嘅關係就急急腳落返嚟。整體都覺得呢間新開餐廳唔錯,性價比都高,值得
整體都覺得呢間新開餐廳唔錯,性價比都高,值得大家去試一試,希望之後可以繼續保持水準!
經典蟹肉龍蝦湯