2017-11-30 2589 瀏覽
之前朋友介紹佐敦附近有間火鍋店,所以同屋企人一齊去。由佐敦地鐵站出發大約5分鐘路程,好容易搵。我哋六點鐘去到,未到食飯時間人數唔算太多,好快坐低左,而且火鍋店座位舒適寬敞。火鍋湯底選擇有好多,仲有花膠湯底,除咗海鮮同火鍋配料之外,仲有刺身。好快揀咗個湯底,鮮茄濃湯大眼雞,材料十足,除咗番茄仲有粟米,薯仔,菇等等,蕃茄味香濃之餘,而且有原條大眼雞,大眼雞肉質結實。見到有海鮮拼盤,而且價錢只係$238,上枱嗰陣見到真係唔講得少,蟹肉鮮甜而且好多膏,哈大隻之餘仲好彈牙,脆鯇片同鱔片非常爽脆,鮑魚亦好有彈性。手切片頸脊,脂肪分佈平均,好有咬口,而且肉質嫩滑。手打四寶丸,有墨魚丸、鮮蝦丸、鯪魚丸同牛肉丸,十分爽口,而且味道適中。豬潤係黃沙豬膶,豬潤中嘅極品,而且大大片,食落口感結實。魚卜大大嚿,分量亦好多,食起來冇腥味。冰豆腐吸收左湯嘅精華味道一流,淮山口感清新,萵筍鮮嫩翠綠。自家製手工麵,麵質爽口彈牙,十分飽肚。以後如果打邊爐,淘園絕對係首選。
之前朋友介紹佐敦附近有間火鍋店,所以同屋企人一齊去。
由佐敦地鐵站出發大約5分鐘路程,好容易搵。
手切片頸脊,脂肪分佈平均,好有咬口,而且肉質嫩滑。
豬潤係黃沙豬膶,豬潤中嘅極品,而且大大片,食落口感結實。
魚卜大大嚿,分量亦好多,食起來冇腥味。
冰豆腐吸收左湯嘅精華味道一流,淮山口感清新,萵筍鮮嫩翠綠。
自家製手工麵,麵質爽口彈牙,十分飽肚。

以後如果打邊爐,淘園絕對係首選。
  • 番茄濃湯大眼雞
  • 生猛海鮮拼盤