2024-08-30 362 瀏覽
雖然而家天氣好熱,但係我同一班朋友一齊都其實係最鍾意食打邊爐,因為覺得一大班人圍住圓枱烚吓烚吓係最開心嘅,所以今次我哋揀咗尖沙咀呢間火鍋餐廳,最主要係佢哋比位置較方便,個個放工嚟都唔使塞車,而且呢度嘅冷氣永遠都好夠,所以食得好舒服。今次我哋叫咗好多唔同嘅肉同海鮮,但係有幾樣嘢我覺得真係要推介,第一樣就係加拿大象拔蚌,勁大隻之餘亦都好新鮮,快快烚吓就食,仲有脆卜卜嘅口感。另外我有一個雞翼愛好者嘅朋友,每次嚟到一定要食呢度嘅自家製椒鹽雞翼,就係鍾意口酥脆嘅感覺,但係入面仲保持到嫩滑同juicy。至於牛肉方面,我哋每次必點嘅都係爪邊、吊龍同金錢牛腱。鍾意爪邊嘅肥肉同肉嘅比例好好,好重牛味,超級香濃。吊龍軟嫩細膩,個人覺得肉味都比較鮮甜。金錢牛腱嘅口感都好好,有埋少少筋嘅部份,食落好有口感,好結實。食完之後大家都好開心,以後一定會做呢間餐廳嘅常客。

至於牛肉方面,我哋每次必點嘅都係爪邊、

食完之後大家都好開心,以後一定會做呢間餐廳嘅常客。