2024-10-30
麻甩兩父女去撐枱腳,一個愛飲茶一個好邊爐,大鴻輝呢間常滿啱哂我地~座無虛席 建議訂座穩陣啲餐廳有兩款套餐可選1️⃣ 點心+小菜2️⃣ 火鍋+點心(我地揀呢款)午市$𝟏𝟓𝟖(+𝟏𝟎%) 晚市$𝟐𝟎𝟖 (+𝟏𝟎%) 🍲 湯底鍋可選雞/魚煲 或 湯鍋/鴛鴦鍋另可加錢揀 藥膳醉雞煲我地揀最新推介 椰子燉雞湯鍋📝 點心紙落單肉類:牛控第一次覺得豬比牛吸引豚肉無臊味 大塊明顯肉鮮味本地滑牛軟嫩 肥牛牛味普通還可以手打丸:爽滑彈牙Encore了好幾次墨魚丸 明顯粒粒墨魚 鮮甜味濃鯪魚丸 鮮魚香 除蔥無其他調味海鮮類:蝦食得過 肉質鮮爽唔霉愛魚之人表示 魚的話可免則免另有數款海鮮可另加錢點選如沙巴龍躉、珊瑚蚌、帶子片等♾️自助吧除火鍋醬料亦有蔬菜、雞肉、丸類(牛丸貢丸都不錯)、魷魚豬皮等,且有不少熟食提供🫖飲品有茶、玻璃樽裝汽水、支裝/罐裝啤酒🍦甜品有#香港製造 本土雪糕𝐂𝐨𝐂𝐨𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲布丁、芒果、朱古力等多款口味亦另加錢點選擂沙湯丸或壽桃🥢點心方面選擇比較多少少 最基本的點心都有最為驚喜係好大粒 好大嚿😳蝦餃入面有四、五粒蝦蘿蔔絲酥餅入面滿滿蘿蔔整體味道不過不失 有某幾款略咸◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考◡̈
餐廳有兩款套餐可選
1️⃣ 點心+小菜
2️⃣ 火鍋+點心(我地揀呢款) 午市$𝟏𝟓𝟖(+𝟏𝟎%) 晚市$𝟐𝟎𝟖 (+𝟏𝟎%) 🍲 湯底
鍋可選雞/魚煲 或 湯鍋/鴛鴦鍋
另可加錢揀 藥膳醉雞煲
我地揀最新推介 椰子燉雞湯鍋 📝 點心紙落單 肉類:牛控第一次覺得豬比牛吸引 豚肉無臊味 大塊明顯肉鮮味 本地滑牛軟嫩 肥牛牛味普通還可以 手打丸:爽滑彈牙Encore了好幾次 墨魚丸 明顯粒粒墨魚 鮮甜味濃
鯪魚丸 鮮魚香 除蔥無其他調味 海鮮類:蝦食得過 肉質鮮爽唔霉 愛魚之人表示 魚的話可免則免
另有數款海鮮可另加錢點選
如沙巴龍躉、珊瑚蚌、帶子片等 ♾️自助吧 除 火鍋醬料亦有蔬菜、雞肉、丸類(牛丸貢丸都不錯)、魷魚豬皮等,且有不少熟食提供 🫖飲品
有茶、玻璃樽裝汽水、支裝/罐裝啤酒 🍦 甜品
有#香港製造 本土雪糕𝐂𝐨𝐂𝐨𝐁𝐞𝐫𝐫𝐲
布丁、芒果、朱古力等多款口味
亦另加錢點選擂沙湯丸或壽桃 🥢點心方面
選擇比較多少少 最基本的點心都有
最為驚喜係好大粒 好大嚿😳
蝦餃入面有四、五粒蝦 蘿蔔絲酥餅入面滿滿蘿蔔 整體味道不過不失 有某幾款略咸 ◡̈ 以上食評乃個人意見僅供參考
◡̈ 價錢僅供參考一切以餐廳為準