2018-09-13 375 瀏覽
成日覺得午市時間喺港島區搵食甚艱難,人多又貴仲有時又唔太好食。今次經開西營盤呢區,放飯時間本身想食嗰間好多人排隊等位,咁見到呢間主打食冷麵炒麵既小店,睇落幾吸引,價錢合宜就入去食囉店內地方座位有限,較擠迫。menu選擇主要得冷麵或者炒麵揀,炒麵黎講得三款選擇。炒麵可以再揀咩餸底同配日式或韓式辣醬炒。我地一個揀左配蝦,一個配雞肉,全是韓式辣醬炒麵。麵餐配送沙律、芝士蛋卷,飲品可以揀汽水或花茶。今日花茶係茉莉花玫瑰花茶,細細樽,似冷泡茶,茶味都香濃,不錯。至於炒麵,辣醬惹味,除了蝦肉,還有櫻花蝦,感覺好豐富。同事雞肉嗰份樣子就遜色少少,但味道都好食。除了餐盤唔太環保,其他還是不錯。

除了餐盤唔太環保,其他還是不錯